Over Ik Ben Af.2018-01-06T21:47:12+00:00

Over Ik Ben Af.

De basis van Ik Ben Af, ligt bij de persoonlijke ervaringen van mij (Jikke). Ik heb zelf jarenlang geworsteld met een flink overgewicht. April 2015 was ik dit helemaal zat. Nog één keer besloot ik om af te vallen, maar dit keer anders. Het afvallen zelf lukte altijd wel, maar hoe zorg ik ervoor dat ik niet weer aankom?

Laatste keer afvallen

Samen met een dieetpsycholoog ging ik aan de slag. Aan de hand van gesprekken en oefeningen werd het al gauw duidelijk dat het overgewicht een symptoom was. Een symptoom voor andere dingen die niet goed gingen. Naast trainen en normaal gezond eten ging ik óók het psychologische proces aan. Het afvallen lukte en nog beter ik kreeg langzamerhand mijn vrijheid terug. Zowel mentaal als fysiek.

Mijlpaal

Augustus 2016 bereikte ik de mijlpijl van -30 kg. Ontzettend blij was ik met dit resultaat. Mentaal en fysiek kreeg ik steeds meer stevigheid en kon ik mezelf meer en meer omarmen. Maarrrrr. De 30 kg bleek niet genoeg. Ik wilde hoe dan ook op een gezond BMI zitten en dat betekende nog zeker 20 kg eraf. Ik probeerde het, maar mijn doel van vrijheid was al behaald . De intentie was veranderd. Het afvallen was toen niets anders meer dan een (zelf)afwijzing.

Fotoshoot

Ik besloot dat het tijd was om mezelf en mijn lichaam te omarmen zoals het was. Ik nam afscheid van het ideaal-beeld dat ik in mijn hoofd had en ging aan de slag. Ik heb me verdiept in allerlei oefeningen en deze zelf toegepast. In juli 2017 besloot ik een fotoshoot doen om mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven. De voor mij ultieme oefening in acceptatie. En? Dat heeft me enorm veel gebracht. Ik ben enorm trots op mezelf en heel blij verrast door de foto’s.

Doel

Nu is het dus mijn doel om anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Vind jij jezelf niet mooi of goed genoeg? Merk je dat dit je leven beperkt? Weet dan dat dit niet hoeft! Ga de uitdaging aan. Je kan je vrijheid weer terug krijgen en weer voluit gaan leven.

Wil je aan de slag?

Wil je niets missen?

Laat dan je gegevens achter en je ontvangt de laatste nieuwtjes

Ja, houd mij op de hoogte

Volg me hier:

Neem contact op

Je bericht

Ja, ik wil die gratis tips!

 

Ja, fijn als je me op de hoogte houdt!

Afspraak voor het Pad der Seizoenen

Laat je gegevens hieronder achter, dan mail ik je zsm voor een afspraak

Coachvraag

Aanvraag – Innerlijke Wereldreis

Dank je wel voor je interesse in de Innerlijke Wereldreis! Vul onderstaand formulier in, dan neem ik snel contact met je op voor een afspraak!

Wat is je coachvraag?

Aanmelding – Vrij op de Hei!

Opmerking/vraag